Izvor: Tanjug

Austrijanci, koji su na proleće uzorno poštovali mere zaključavanja usled pandemije koronavirusa, sve su neodgovorniji, pokazuju pojedine fotografije.

Tako je proteklih dana, više dana zaredom, ispred jednog restorana na trgu Graben u centru Beča, na čijem štandu se može kupiti punč, bio ogroman red ljudi.

Slična situacija mogla se videti i na drugim mestima u gradu na kojima su otvoreni štandovi za prodaju punča. Ti štandovi, prema aktuelnim merama, imaju pravo da prodaju punč, ali kupac ne sme da kupljeni proizvod pije ispred štanda.

Međutim, mnogi kupuju punč i ostaju nedaleko od štanda u ćaskanju sa drugim osobama. Aktuelne restrikcije zbog koronavirusa zabranjuju sva okupljanja i imaju za cilj smanjenje socijalnih kontakta građana, kako bi se prekinuo lanac infekcije.

Štandovi za punč su veoma omiljeni kod Austrijanaca u zimskom periodu, te, u normalnim situacijama, ispred njih, pre svega na božićnim pijacama, koje za sada nisu otvorene, stalno ima mnogo ljudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.