Izvor: Tanjug

Ugledni nemački portal Fokus, uvrstio je Trebinje na listu top-10 svetskih gradova za život u penzionerskim danima

Ocenjujući više parametara, portal svojim sunarodnicma trećeg doba, kao drugi najbolji izbor, preporučuje upravo Trebinje, preneo je sinoć RTRS.

Prijatna klima, lepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cene, samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sam vrh svetske top-liste najboljih gradova za život posle šezdesete, po izboru nemačkog portala.

Nemci su, precizno, matematički, ocenjivali parametre koji utiču na kvalitet života i od maksimalnih 100 bodova u tom testu, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mesto.

Foto: Depositphotos/ master78

To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterijume za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru saobraćajnu poveznost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove penzije, zdravu hranu, piće, očuvanu pririodu. To se sve uzimalo u obzir.

Gde je tu Srbija? Deset najboljih država za život u 2020. godini

Ispod Trebinja su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila... Hrvatski Osijek je na 10. mestu, rekao je Žarko Vico, stručni saradnik Turističke organizacije Trebinje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.