Izvor: B92

Tražite ljubav, ali kao da su sva mesta pogrešna? Možda biste želeli da pokušate da potražite nekog posebnog na 30.000 stopa?

EVA Airways, jedna od najvećih avio-kompanija na Tajvanu, pokreće novi let za nigde, poseban program koji će za cilj imati spajanje ljudi.

Prema pisanju Si-En-Ena, avio-kompanija sarađivaće sa kompanijom Mobius, u novom programu "Letite! Ljubav je u vazduhu".

Dejting letovi su, kako je objasnila avio-kompanija, izričito namenjeni samcima koji traže svoj savršeni match (spoj). Letovi su planirani za katolički Božić i Novu godinu, piše Travelmagazine.

"Zbog pandemije kovid 19, EVA Air je odlučila da organizuje posebna putovanja kako bi ispunila ljudima želju za putovanjem. Najnoviji letovi za nigde fokusirani su na singl osobe koje žele da upoznaju nekoga. Jer, kada slobodni muškarci i žene putuju, osim što uživaju u letu, možda žele i da upoznaju nekoga. Biće to iskustvo poput neke scene u romantičnom filmu", objasnio je Chiang Tsung-Wei, portparol kompanije Mobius.

Foto: Depositphotos/ leungchopan

Njujork Post je dodatno izvestio da će svaki dejting let poletati sa međunarodnog aerodroma Taoyuan u Tajpeju.

Zatim će nekoliko sati kružiti vazdušnim prostorom Tajvana, uključujući prelazak preko istočne obale ostrvske države tokom dnevnih letova, i preko zapadne obale noću. Putnici će broj sedišta dobiti krajnje slučajnim izvlačenjem.

Ipak, biće im pružena prilika da promene sedišta i da se druže sa drugim samcima tokom leta. Takođe, dok su u avionu, samcima će biti poslužene ukusne grickalice koje je pripremio kuvar sa Mišelinovom zvezdom Motokazu Nakamura.

Cena leta je 295 dolara po osobi. Da bi učestvovali u letu, potencijalni putnici prvo moraju da se prijave. Muškarci moraju da imaju između 28 i 38 godina, a žene između 24 i 35 godina.

Ovaj let ne vodi vas nikud i rasprodat je FOTO

Svi putnici takođe moraju da poseduju univerzitetsku diplomu i budu državljani Tajvana. CNN je primetio da je ovaj vrlo mali starosni raspon (i starosna razlika) izazvao dosta negativnih reakcija na mrežama. Međutim, avio-kompanija je objasnila da je sve to deo plana.

"Iz različitih anketa koje smo uradili, većina muških učesnika bi želela da upozna žene mlađe od njih, dok bi žene želele da upoznaju muškarce starije od njih. Zbog toga postoje različiti starosni kriterijumi za prijavu", rekao je Chiang.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.