Izvor: B92

Zvaničnici Nju Orleansa objavili su da se 2021. godine neće održati jedan od najpoznatijih karnevala na svetu. U pitanju je, naravno, čuveni Mardi Gra, a razlog za otkazivanje su epidemiološke mere u borbi protiv koronavirusa.

Kako se navodi iz saopštenja vlasti Nju Orleansa, koren praznika je svakako verski i to će se na neki način obeležiti, ali kada se radi o gomilama koje se guraju u uskim ulicama Francuske četvrti u tom gradu, uličnim zabavama i višednevnim paradama - ništa od toga.

Sledeće godine, karneval je trebalo da se održi u februaru, a naziv karnevala znači "Masni utorak", što bi se na naš jezik prevelo i kao "poklade". Nekoliko nedelja pre tog utorka, koji pada 16. februara 2021, ogromne parade i brojne poznate ličnosti defiluju ulicama, prenosi portal Indeks.

"Nikakve parade neće biti dozvoljene ove godine jer se pokazalo da su velika okupljanja ogromni rezervoari koronavirusa", objavili su iz kancelarije gradonačelnika Nju Orleansa.

Umesto toga, na najpoznatijim ulicama u Francuskoj četvrti biće lokacije sa zabavnim programom uz poštovanje epidemioloških mera.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.