Izvor: B92

Kompanije za putovanja kruzerima traže putnike volontere koji će isploviti na simulirana putovanja i testirati protokole ustrojene u vreme pandemije kovida 19 pre nego što kompanije nastave svoja redovna krstarenja.

Rojal Karibijan uskoro će početi da traži volontere za njihova probna krstarenja, međutim, tek treba da se utvrdi kako će regrutovati svoje volontere, rekla je Viki Frid, direktorka prodaje, trgovinske podrške i usluga kompanije, prenosi portal Čikaški glasnik.

"Obavićemo seriju plovidbi koristeći naše zaposlene i druge dobrovoljce da testiramo protokole i izvršimo modifikacije", objasnila je ona.

Prema novim pravilima koja je prošle nedelje objavio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), brodovi moraju da održe simulirana putovanja kako bi "testirali sposobnost kompanija da ublaže rizik od kovida 19".

Ilustracija/Foto: depositphotos/ncousla

Kompanije moraju pismom obavestiti volontere da "učestvuju u simulaciji neproverenih zdravstvenih i bezbednosnih protokola radi testiranja krstarenja i da je plovidba tokom pandemije u osnovi rizična aktivnost".

Ova putovanja će morati da uključuju procedure ukrcavanja i iskrcavanja, uključujući prijavu na terminal, aktivnosti na brodu, ručavanje i zabave, kao i privatne izlete na obalu, ako je to planirano.

Kompanije takođe moraju da testiraju postupke evakuacije, izolaciju putnika ili posade sa koronavirusom.

Dobrovoljci za probna putovanja moraju biti stariji od 18 godina i pružiti pismenu potvrdu od zdravstvenog radnika da nemaju prethodno postojeće medicinsko stanje koje bi moglo da ih ugrozi od kovida 19, u skladu sa CDC pravilima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.