Izvor: B92

Na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu već se pravi infrastruktura koja će omogućiti prvo korišćenje biometrijske identifikacije putnika na svetu.

Star alijansa, najveći svetski vazduhoplovni savez, razvio je platformu za biometrijsku identifikaciju koja bi trebalo da znatno poboljša iskustvo putnika, prenosi portal HR turizam.

Tako će, članovi Lufhanzinog i Svisovog posebnog programa moći beskontaktno da prođu kroz sigurnosnu proveru i da se ukrcaju u avion, što je važna mera zdravstvene sigurnosti u vreme pandemije koronavirusa.

U skladu sa obavezom nošenja maski na terminalima, nije potrebno skidati masku za biometrijsku proveru identiteta, jer se postupak identifikacije može sprovesti i za putnike koji nose maske.

Kako su najavili sa ovih aerodroma, nadaju se da će ovakav proces moći da se primeni i na druge aspekte putovanja, kao što je predaja i provera prtljaga.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.