Foto: Depositphotos /  uroszunic
Foto: Depositphotos / uroszunic

Amerikanci o Beogradu: "Tona kafića, definitivno je ovde ispijanje kafe način života" VIDEO

Podeli

Amerikanci Skot i Šeli prodali su kuću i napustili SAD u potrazi za mestima sa manje stresa i više zabave. Svoje utiske sa putovanja su podelili na Jutjub kanalu koji vode u cilju promovisanja različitih turističkih destinacija.

Trenutno se nalaze u Beogradu, a naglašavaju i da je to "prelep, apsolutno savršen grad u Evropi".

"Veoma je čist i pun ljudi. Primećujemo da ima puno kafića. Definitivno su ovde kafići i ispijanje kafe životni stil." kaže ovaj par.

Što se Trga Republike i delova oko Narodnog Muzeja tiče, primetili su da je ovaj deo jedna velika pešačka zona, koja je ukrašena kafićima na otvorenom, sa velikim baštama koje jako podsećaju na zapadni stil. Bili su oduševljeni što su za dva dolara mogli da popiju pivo, a za samo 1 i po dolar ukusan kapućino.

Šetajući Knez Mihailovom, poručuju da ih neki delovi ulice, podsećaju na Valensiju u Španiji, ali da arhitektonski stilovi podsećaju na Beč, ili možda Francusku.

Glavni grad kao Pariz

Foto: Depositphotos/ bloodua
Foto: Depositphotos/ bloodua

Kada su obišli hram Svetog Save, bili su zadivljeni kako on izgleda spolja ali isto tako i unutra. Činjenica da je ceo od mermernih komada, za njih je bilo prava retkost.

Za ovaj par, spektakulran je bio i obilazak Muzeja Nikole Tesle, Crkve Svetog Marka, Svetog Arhanđela Mihaila, projekat Beograd na vodi, ali i glavni simbol Beograda, Kalemegdan. Obilazak Kalemegdana ih je očarao i kako su rekli, bilo je to magično iskustvo nad ušćem Dunava i Save.

Kako kažu "glavni grad Srbije zapravo je još uvek neotkriven turistički grad, a ubrzo može postati novi Pariz".

"Pljeskavica je srpski hamburger"

Šeli je rekla da je u raju u trenutku kada je videla da u nekim knjižarama, pored knjiga ima mogućnost da popije i kafu. "Ok, upravo sam se zaljubila u ovu knjižaru. Imam knjigu, kafu i par sati uživanja, U raju sam", ispričala je ona u videu.

Skot je svoj raj pronašao u hrani u restoranima i pekarama širom Beograda: "Pljeskavica je srpski ogroman hamburger, odlična je" rekao je on, a pohvalio je i karađorđevu šniclu, gulaš, srpsku kobasicu i naravno, ćevape.

Prizor ali i ukus hrane ovde je fantastičan, mi smo zadovoljni. Svuda su pekare, poslastičarnice, restorani, ali ima i uličnih prodavaca hrane, mi smo prijatno iznenađeni." rekli su u videu.

Bili su oduševljeni i time što su se sa svima sporazumevali na engleskom i što je narod u Beogradu jako prijatan i druželjubiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1745 idi na stranu