Izvor: Tanjug

Novi zakon predviđa da će svi gosti stariji od 12 godina po prijavljivanju u hotel morati da pokažu negativan rezultat testa na koronavirus koji je urađen 72 sata pre dolaska, preneo je Rojters.

Španski Kanari usvojili su zakon prema kojem su turisti koji dolaze u hotele na ostrvima u obavezi da pokažu negativan rezultat testa na koronavirus, u sklopu mera koje imaju za cilj da spreče slučajeve zaraze uvezene iz inostranstva.

Dok kontinentalni deo Španije predstavlja jedno od najvećih žarišta epidemije u Evropi sa 468 zaraženih na 100.000 stanovnika, na Kanarskim ostrvima taj je broj znatno manji i iznosi 79.

Ostrva predstavljaju popularnu destinaciju za turiste iz severne Evrope, posebno tokom zimskih meseci, kada Kanari ostvare polovinu ukupnog godišnjeg prihoda od ove grane privrede.

"Sigurni smo da će nas i druge zemlje skinuti sa crvene liste"

Nemačka i Velika Britanija su prošle nedelje ukinule restrikcije na putovanja na Kanarska ostrva, što je probudilo nadu tamošnjih vlasti da bi zimska sezona mogla da bude mnogo bolje od letnje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.