Izvor: B92

Putnica je izbačen sa leta aviona avio-kompanije Delta erlajns jer je nosila kačket koji se smatra "neprikladnim", a snimak rasprave između nje i pilota proširio se na internetu.

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se video-snimak koji prikazuje raspravu pilota i putnice.

Neimenovana žena nosila je bejzbol kačket na kojem je bila ispisana reč "f*ck" kada se ukrcala u avion. Kabinsko osoblje zatražilo je od nje da kačket skine, a na video-snimku vidi se rasprava između pilota i nje. Naime on joj je rekao kako ima dve mogućnosti.

"Možete da skinete kačket, kao što vam je rekla stjuardesa, što sam joj rekao da vam prenese, ili ćete biti izbačeni sa leta. Recite mi koju opciju birate", saopštio je kapetan.

Beba pronađena na aerodromu - sve putnice skinute s leta VIDEO

Žena je upitala gde je tačno pravilo o uvredljivoj odeći "postavljeno".

"Ja sam kapetan aviona, tu je postavljeno. Delta ima smernice i ne moram da vam ih objašnjavam. To je neprimereno i neću da prihvatam vulgaran jezik tokom leta, usmeni ili pisan", odgovorio joj je.

Žena je već skinula kačket kada je pilot došao da razgovara s njom i pomerila je nekoliko puta kameru da to pokaže. "U mom krilu je", čuje se kako objašnjava na snimku.

Nema više "dame i gospodo" na letovima

Međutim, ignorisala je zahtev pilota da obeća da ga neće nositi tokom celog leta, zbog čega je izbačena.

Iako Delta nema formalni kodeks oblačenja, kao i mnoge američke avio-kompanije, ima klauzulu koja kaže da može odbiti prevoz putnika "kada putnikovo ponašanje, odeća, higijena ili miris mogu da uvrede ili na bilo koji način smetaju ostalim putnicima".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.