Za samo 7 dana ski-pasa na srpskoj planini potrebno 17.000 dinara VIDEO

Podeli

Ako ste se pitali kojim sportom je najbezbednije baviti se u vreme korone, verovatno je odgovor - skijanjem. Početak sezone planiran je za decembar, a cene ski-karata se nisu menjale.

Pročitajte još:

More nemamo, ali planine za skijanje imamo: Hoćete li na sneg ove godine?

Dobro se pripremite: 7 stvari o skijanju na koje vas niko neće upozoriti

Mnogi ove godine nisu otišli na letovanje, te se pretpostavlja da su ljudi željni odmora.

"Poučeni iskustvom iz letnje sezone, gde smo premašili sve rekorde sa po 4.000 gostiju, očekujemo uspešnu i zimsku sezonu", objašnjava Dejan Ćika, direktor Skijališta Srbije.

Iz razgovora sa hotelijerima, kako kaže, zaključeno je da će svi raditi sa oko 80 odsto kapaciteta, zbog navedene situacije.

"Kada krenemo sa pretprodajom karata imaćemo neke informacije. Nama veb-šop startuje od 15. novembra i tih dana do 1. decembra dajemo 15 odsto popusta na ski-karte. Do sredine decembra taj popust će biti 10 odsto na sve ski karte, na teritoriji cele zemlje", objašnjava direktor Skijališta Srbije.

Kopaonik i Zlatibor su uvek posećeni, ali čini se i da je Stara planina sve popularnija.

"Gužve nema, međutim Stara planina se više promovisala kao mesto za porodični odmor, jer postoje lepi sadržaji za decu, zatim raspolažemo i sa skijaškim kapacitetima. Međutim, Kopaonik je broj jedan", objašnjava Ćika.

Gondola na Kopaoniku je velika investicija, trasa je, kako kaže, već postavljena, a ako sve bude u redu, ona će već u decembru biti puštena u rad.
"Dužina je 4 kilometra, sa kabinama za po deset osoba, 1.400 osoba na sat sa 77 kabina", istakao je.

Već tri godine cena ski-pasa nije promenjena, kako objašnjava, a u špicu sezone 17.000 dinara je 7-dnevni ski-pas.

Skijanje u doba korone je bezbedno, a novine će, kako kaže, biti karte bez kontakta sa prodajnim osobljem

"Skijanje se odvija na otvorenom, skijači imaju maske, naočare, rukavice... Mi ćemo kao skijalište videti da pratimo situaciju i prilagođavamo se. Nama je bezbednost na prvom mestu", istakao je Ćika.

strana 1 od 1432 idi na stranu