Izvor: B92

Sajt Lonely Planet objavio je listu preporučenih destinacija za putovanje, a jezero Bled osvojilo je šesto mesto.

Lonely Planet je sajt specijalizovan za turizam i putovanja i izabrao je Bled, alpski grad sa slikovitim jezerom i ostrvom, među 10 najboljih destinacija koje nude jedinstvena i nezaboravna iskustva.

Opisano je kao mesto prirodnih lepota sa jedinstvenim ostrvom sa crkvom. "Ulazak među 10 najboljih destinacija koje jedan od glavnih putničkih medija preporučuje za pružanje nezaboravnih iskustava, velika je čast za Bled i Sloveniju", rekla je šefica Slovenačke turističke zajednice (STO) Maja Pak tom prilikom.

Ovo nije prvi put da su se Bled ili Slovenija našli na listi preporučenih destinacija Lonely Planeta. U 2017. godini je Bled uvršten među 10 najboljih zimskih destinacija na Instagramu, dok se 2018. Slovenija našla na listi deset najboljih destinacija koje treba posetiti 2019. godine.

Podsetimo, Srbija se od 28. septembra, nalazi na zelenoj listi ove zemlje. što znači da će građani iz Srbije moći da uđu u Sloveniju bez negativnog testa, ili karantina.

Istorijski grad Petra, koji se nalazi u Jordanu, proglašen je najboljom destinacijom za putovanje, na poslednjoj listi za nezaobilazna putovanja. Inače, grad Petra je 2017. proglašen jednim od sedam novih svetskih čuda.

Ovo je lista prema izboru magazina Lonely Planet:

1. Petra, Jordan

2. Ostrva Galapagos

3. Nacionalni park Uluru-Kata Tjuta, Australija

4. Okavango, rečna dolina, Bocvana

5. Nacionalni park Jelouston, SAD

6. Jezero Bled, Slovenjia

7. Vodopadi Igvasu, Argentina-Brazil

8. Angkor Vat, Kambodža

9. Salar de Ujuni, Bolivija

10. Anapurna Circuit staza za treking, Nepal

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.