Foto: Depositphotos/ Patryk_Kosmider
Foto: Depositphotos/ Patryk_Kosmider

Uz test ili bezuslovno: Za Srbe otvorene 3 države - gde je šansa da se "osolite" u oktobru?

Podeli

Oktobar je nekima omiljeni mesec za odmor, a ukoliko niste uspeli da se organizujete tokom letnjih meseci, svakako možete da uživate u moru i van regularne sezone.

Ovo leto je bilo nešto drugačije od prethodnih godina, a ukoliko godišnji odmor planirate da iskoristite u desetom mesecu ove godine, ova tri mesta nisu loš izbor, a i uslovi su takvi da vam je potreban samo pasoš i dobro raspoloženje. Baš kao nekada, pre korone...

Oktobar u Turskoj

Građani Srbije mogu bezuslovno da letuju u Turskoj, budući da za ulazak u ovu zemlju nije potreban test, a granice su uveliko otvorene.

Letovališta Turske su pun pogodak za one koji planiraju kupanje i sunčanje ne samo u prvoj, već i u drugoj polovini oktobra. Prosečne oktobarske temperature su 29 stepeni, što je mnogo prijatnije nego usred leta.

Postoje mere u smislu da se kontroliše temperatura po hotelima, postoje termalne kamere, svakog dana se dezinfikuju sobe i ceo hotel. Higijena je na maksimumu.

Kipar

Od 24. septembra državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

"Ostrvo ima 340 sunčanih dana i kraj septembra i oktobar su upravo najbolji termini za letovanje na Kipru - letnja vrelina gubi snagu, posustaje, a voda ostaje topla", kažu iz UTAS-a.

Konkretno, dnevne temperature se u oktobru i novembru kreću od 26 do 28 stepeni, a noćne su oko 20 stepeni.

Sezona kupanja na Kipru traje od kraja aprila do početka novembra, tako da naši turisti neće pogrešiti ako iskoriste ove mesece za iznenadno otvorene granice.

Foto: depositphotos / massonforstock
Foto: depositphotos / massonforstock

Egipat

Iako je ova zemlja i ranijih godina bila popularno turističko odredište, ove sezone potražnja jae bila velika s obzirom na to da je tokom godine bila jedna od retkih gde su granice za turiste otvorene. Za ulazak u Egipat od 1. septembra svim putnicima potreban je negativan PCR test na koronavirus.

Krenuli letovi: Ovde sezona traje do novembra

Iako se većina vratila sa letovanja, postoje destinacije koje vam nude užitak tokom čitave godine, a ako na vreme "ugrabite" povoljne ponude možete uživati u egzotičnim letovalištima tokom oktobra pa i za Novu Godinu.

strana 1 od 1423 idi na stranu