Foto: Depositphotos /  zrad@beotel.rs
Foto: Depositphotos / zrad@beotel.rs

U Srbiji i dalje najpopularnija banjska i planinska mesta

Podeli

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u avgustu najviše bili zainteresovani za planinska i banjska mesta - Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Kopaonik, Taru i Divčibare.

Pročitajte još:

U "pandemijskoj turističkoj godini" videli smo šta Srbiji najviše nedostaje

"Korona nas je naučila da je Srbija lepa"

U avgustu je nastavljen kontinuirani rast dolazaka i noćenja domaćih turista, koji su u avgustu ostvarili 1.000.516 noćenja, što je 23 odsto više nego u avgustu prošle godine.

Iz Turističke organizacije Srbije podseća da je samo mesec dana ranije taj procenat bio 3,2 odsto u odnosu na jul prošle godine, dok su podaci za jun 17 odsto.

Kako navodi TOS, domaći turisti su pokazali veliko interesovanje i za Taru, banje Vrdnik i Gornja Trepča, kao i za Staru planinu.

Strani turisti su u avgustu ove godine, zbog još limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 80.160 noćenja, što je za 84 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, ali skoro 20.000 noćenja više nego mesec dana ranije, u julu ove godine.

U TOS-u navode da je to pokazatelj blagog oporavka međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja prouzrokovanih kovidom 19.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz BIH, Turske, Nemačke, Rusije i Poljske.

Podsećaju da je ostvaren blagi, ali kontinuiran rast ukupnog turističkog prometa kako je leto odmicalo, jer se sve više domaćih, ali i stranih turista opredeljivalo za odmor u našoj zemlji.

strana 1 od 1267 idi na stranu