Foto: depositphotos/_Ansud_
Foto: depositphotos/_Ansud_

Otvaraju granice za građane Srbije: Dovoljan negativan PCR test

Podeli

Držvljani Srbije od sutra 24. septembra mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pročitajte još:

"Pojačan nadzor": Evo šta vas čeka po povratku u Srbiju

Vraćate se u Srbiju? Na granici će vas sačekati papir FOTO

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloletna deca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak izdatu od Vlade Kipra i lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na koronavirus, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kako se dodaje, svi putnici moraju da poseduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata pre leta.

Kazna za neposedovanje kiparske propusnice za let iznosi 300 evra.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam. Srbija se našla u grupi od šest zemalja kojima će Kipar otvoriti granicu. Trenutno smo u grupi B, gde se nalaze zemlje sa malim rizikom od koronavirusa.

Dok neke države ponovo zatvaraju svoje granice, druge ih otvaraju, te bez obaveznog testa ili izolacije srpski državljani mogu da putuju u 18 zemalja.

strana 1 od 1295 idi na stranu