Foto: depositphotos/ Panos_Karas
Foto: depositphotos/ Panos_Karas

"Moramo da preživimo": 2021. godina opstanka

Podeli

"Ove godine turizam je ostao jak, a 2021. biće godina opstanka", rekao je predsednik Saveza hotelijera Grčke Grigoris Tasios tokom solunskog Hel ekspo foruma.

Pročitajte još:

Grčka bez sluha čak i za bolesne: "Uništili su sebi sezonu"

Grci prelomili: "Apel niko nije čuo"

Istraživali smo kakvo je stanje u Grčkoj nakon objave da je najviše zaraženih došlo iz Srbije

Prema Tasiosu, uprkos poteškoćama, Grčka se ponovo otvorila za turizam, ušla u konkurenciju i pokazala se kao jedna od najboljih destinacija na Mediteranu stvaranjem pozitivne slike.

Dodao je da će usred ovih izvanrednih uslova grčki prihodi od turizma ove godine dostići 3,5 milijardi evra, a oporavak se očekuje od 2022. do 2023. godine.

"Moramo da nastavimo. Moramo preživeti i preduzeti sledeći korak", rekao je Tasios.

Osvrnuvši se na grčku ugostiteljsku industriju, predsednik federacije rekao je da hoteli u Solunu i širom Grčke imaju dosta da rade na oporavku, s obzirom na to da je stopa popunjenosti i dalje vrlo niska: Na svega 10 do 15 odsto.

Takođe je podvukao da su se grčki hoteli dobro prilagodili novim uslovima prijavljujući gotovo nula slučajeva koronavirusa među svojim gostima.

Dalje, Tasios je pozvao lokalne vlasti i turistička tela da nastave sa dijalogom kako bi rešili nerešena pitanja, kao i da investiraju u tematske oblike turizma koji stvaraju dodatnu vrednost za destinacije i donose više prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2669 idi na stranu