Izvor: B92

Veliki broj ljudi u Srbiji obradovala je vest da je Crna Gora otvorila granice, a potom i da je ulazak pojeftinio, odnosno da je moguć uz negativan serološki test ili pozitivan test na antitela.

Iako su granice Crne Gore otvorene za naše turiste, to za turističke agencije ne znači mnogo, jer grupni aranžmani i dalje nisu mogući, tvrdi direkotr Jute Aleksandar Seničić.

"Dokle god postoje uslovi poput raznih testova, to agencije stavlja u položaj da ne mogu da planiraju organizovana putovanja jer nijedan od naših partnera prevoznika ne može da čeka tako kratak rok da mu vi potvrdite da li će doći ili ne", kaže Seničić za "150 minuta".

Agencije imaju samo individualne aranžmane za Crnu Goru.

"Agencije imaju u svojoj ponudi pre svega hotelski i privatni smeštaj koji se može rezervisati individualno. Važno je da napomenemo da putnici moraju da imaju rezultate testova. Mogu preko agencije eventualno da uplate prevoz avionom ili autobusom, ali u najvećem broju slučajeva se radi o sopstvenom prevozu i o individualnim putnicima."

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.