Izvor: B92

Granice su poslednjih dana za naše građane otvorile Crna Gora i Bugarska, pa građani koji to mogu pokušavaju da iskoriste poslednje dane za odlazak na more.

Primetan je povećan protok turista put Crne Gore, što sopstvenim prevozom, što redovnim avio-linijama. Otputovalo je nekih 100.000 naših građana ove godine što je tek 10 odsto u odnosu na prethodne godine, kaže za TV Prva Zoran Arsenović iz JUTE.

"Naši građani su ovog leta išli u Tursku, Egipat, Albaniju, Hrvatsku i od pre neki dan u Crnu Goru. Albanija je imala najveći porast i razvijene zemlje prepoznaju je kao destinaciju koja svojim sadržajem, uslugom, kvalitetom, plažama ali i kulturnim lokalitetima može da bude interesantna za duži boravak. To su i naši ljudi prepoznali. Veliki broj je svojim prevozom otišao", otkriva Arsenović.

Prema njegovim rečima, Egipat je čekao 19. jul da otvori svoje granice što se pokazalo dobrim jer su u međuvremenu ispoštovali sve one mere koje su predviđene.

"Bio sam u Egiptu dva puta ovog leta. Preduzeli su sve mere i sve podigli na prihvatljiv, ali ne opterećujući nivo".

Ovo su potvrdili i novinari TV Prva Darko i Jelena Nikolić koji su trenutno u poznatom letovalištu u Egiptu, u Hurgadi. Njima na ulasku u Egipat 31. avgusta nije bio potreban PCR test, ali od 1. septembra već je potreban.

"Na ulazu u u restoran se svima meri temperatura. Ko je ima ide u hotelsku ambulantu. Dezinfikuje se sve, zaposleni nose maske, na svakom mestu imate sredstva za dezinfekciju i suvo pranje ruku. Švedski sto u Egiptu ne postoji više već se hrana naručuje tako što na engleskom zaposlenima u restoranu objasnite šta želite i oni to na licu mesta pripreme. Veliki je razmak između ležaljki, postoje ogardice između što pravi potrebnu distancu između njih. Nema više toliko animacija, svedene su na minimum. Kapaciteti hotela su popunjeni 50 do 60 odsto. Nismo sve očekivali na tako visokom nivou", zadovoljno konstatuju kolege s Prve televizije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.