Izvor: B92

Smeće na prirodnim lepotama Srbije ovog leta mnoge je iznerviralo, a fotografije ružnih prizora obišle su internet, ali bilo je i onih koji nisu samo sa strane gledali na taj problem.

Naime, ronioci su u akciji čišćenja izvukli preko 300 kilograma otpada.

"Veštačko jezero, koje je ovog leta bila jedna od najposećenijih destinacija u Pirotskom okrugu, čistilo je više od 30 ronilaca", naveli su na stranici na Fejsbuku.

Zavojsko jezero na Staroj planini nema uređene plaže niti posebne turističke sadržaje, ali je uprkos tome, ili baš zbog toga, pravi biser i rezervoar modrozelene, besprekorne planinske pijaće vode.

Jezero je, kao i mnoge druge destinacije ovog leta, bilo prepuno đubreta koje su ljudi u njega bacali. Inače, Zavojsko jezero važi za jedno od čistijih veštačkih jezera.

Upravo besprekorna čistoća i prelepa priroda su razlozi zbog kojih ovde tokom leta dolaze mnogi zaljubljenici u prirodu, pecanje, ali i oni koji vole da šetaju po okolini.

Poslednjih godina sve je više posetilaca iz cele Srbije.

Utisak je da ove godine više letujemo u našoj zemlji, ali takođe trebalo bi da je sačuvamo i za buduće sezone, kao i za neke nove generacije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.