Izvor: B92

Nakon otvaranja granica mnogi su odlučili da poslednje dane leta provedu baš na crnogorskom primorju, cene smeštaja su ove godine nešto niže, a hrana i piće na nivou prethodnih godina.

Oko 28.000 gostiju je trenutno u Crnoj Gori, od čega oko 11.000 na teritoriji Budve, 3.000 u privatnom smeštaju 7.000 u hotelskom smeštaju.

Od kada su se otvorile granice, dakle u odnosu na pre nedelju dana u Budvi je oko 3.000 gostiju više, a najviše je onih koji dolaze sa teritorije BiH.

"Stranih turista ima, uglavnom iz Rusije i Austrije, ali ih je trenutno najviše iz BiH, Srbije, i Albanije", kaže Zoran Maksimović, koji trenutno boravi na crnogorskom primorju.

Prelazak granice, kako nam je potvrdio, nije bio komplikovan: PCR test ili elisa test su dovoljni za ulazak u zemlju, ali kako kaže, sa granice su mu rekli i da uz brzi test, možete poneti i otpusnu listu da ste bolovali od korone i to je sasvim dovoljno, a sva dokumenta ne smeju da budu starija od 78 sati.

Cene su recimo "175 evra, za dve osobe sa 4 noćenja i doručkom na Svetom Stefanu", a kako su mu rekli, do 30 odsto su niže nego prethodnih godina.

Hrana i piće - nepromenjeno

"Kafa je od 3 do 6 evra, u zavisnosti od mesta gde se nalazite, a toliko košta i jedan solidan doručak", prenosi Maksimović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.