Izvor: B92, RTS

Ležaljke i suncobrani na krfskom ostrvu Vido biće, ipak, uklonjeni. Na plaži će sve vreme biti prisutan i čuvar, kojem će biti zadatak da vodi računa da li posetioci poštuju kodeks oblačenja.

Predstavnici Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva sastali su se u petak sa gradonačelnicom Krfa i dogovorili da ležaljke i suncobrani budu uklonjeni sa plaže na ostrvu Vido, kaže za RTS predsednik udruženja Željko Popović.

Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό, προσπαθώντας για την άνεση και την ικανοποίηση όλων μας.

Posted by Σπύρος Νεράντζης on Четвртак, 06. август 2020.

Podsetimo, kustos Srpske kuće na Krfu Ljubomir Saramandić izjavio je da veruje da će ležaljke i suncobrani, postavljeni na ostrvu Vido kod Krfa vrlo brzo biti uklonjeni i istakao da ne treba da se stvori ružna slika jer stanovnici Krfa spomenike posvećene Srbima doživljavaju kao deo sopstvene istorije.

Na ostrvu Vido tokom Prvog svetskog rata nalazila se bolnica u kojoj su se lečili srpski vojnici nakon Albanske golgote, a u mauzoleju koji se tu nalazi sahranjena su 2.764 srpska vojnika.

Veliki broj vojnika sahranjen je u moru kod ostrva, u "Plavoj grobnici".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.