Izvor: B92

Iako iz Crne Gore stižu najave da će od sutra otvoriti granice za državljane Srbije, prema anketi koju smo sproveli na našem portalu B92.net čak 60 odsto njih je odgovorilo da neće letovati kod komšija.

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije granice Crne Gore će, prema najavama, biti otvorene za naše i građane još nekoliko zemalja: Bosnu i Hercegovinou, Albaniju, Kosovo, Severnu Makedoniju i zemlje Zapadne Evrope.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša najavio je da će od sutra za ulazak u Crnu Goru turistima najverovatnije biti potreban negativan PCR test ili serološki elisa test.

Pitali smo vas da li planirate da nakon ove najave ipak odete na crnogorsko primorje, a dobili smo skoro 7.000 odgovora.

Velika većina, čak 63 odsto građana odgovorilo je da neće otići na letovanje u Crnu Goru.

Svega 21 odsto odgovorilo je potvrdno, dok 14 odsto ne planira da ide nigde, već da ostane u Srbiji.

Foto: Depositphotos/ karnizz

Naime, na naš sajt stiglo je, za sada, više od stotinu komentara naših čitaoca koji su podelili svoje razloge za odlazak, odnosno za to da ne odu u ovu nekadašnju jugoslovensku republiku:

"Naravno, imamo kuću dole i plan je bio da od 01.06. do 01.09. budemo dole i radimo od kuće sa pogledom na more", komentar je jednog našeg čitaoca, dok drugi poručuje:

"Ne, već sam otišao na dve nedelje u Hrvatsku".

Ima i onih koji navode da neće otići ni ove "a ni bilo koje naredne, kao što nikada nisam ni išao".

Ima i onih kojima se ova vest dopada, ali ne i deo koji govori o neophodnom testiranju kao uslovu za prelazak granice.

"Trenutno smo na godišnjem supruga i ja. Odmor u Španiji je propao...alternativu u Srbiji nismo pronašli, za Tursku i Egipat zakasnili. Obradovala nas je vest i mogućnost da bar deo godišnjeg provedemo u Crnoj Gori ali i ohladila zbog najave potrebnog testa. Ne mogu da čekam u redu na Torlaku da ga dobijem za dan, jednostavno ne mogu i ne želim."

Ima i onih koji navode da im je "morski" vitamin veoma potreban:

"Da sada će biti najbolje, nema gužvi i čisto more. Treba mi vitamin sea", jedan je od komentara na našu vest.

Pitamo i vas - da li planirate da nakon ove najave ipak idete na crnogorsko primorje i pozivamo vas da nam odgovore napišete u komentarima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.