Foto: Depositphotos / max_st
Foto: Depositphotos / max_st

Otkazuju letovanja u Hrvatskoj zbog novih ograničenja

Podeli

Vest da treba da dokažu da su u poslednja 72 sata testirani i da su bili negativni, a ako to ne mogu, moraju se obavezati da će se testirati tokom 48 sati izazvala je zabrinutost među italijanskim turistima koji otkazuju svoj dolazak u Hrvatsku.

Ograničenje koje je Italija uvela za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španije već je dovelo do otkazivanja dolaska italijanskih turista u Hrvatsku, prenosi Index.hr.

"To je odluka koja je doneta u sredu, tako da već beležimo otkazivanja samih rezervacija", kazao je direktor kampa Mašimo Piuti za Novu TV.

"Celo jutro primamo pozive italijanskih turista kojima je žao zbog ove odluke. Međutim, pokazuju i dalje interes za Hrvatsku i žele doći u Hrvatsku", kaže Vivijana Vukelić, direktorka Predstavništva Hrvatske turisticke zajednice u Italiji.

A onima koji su već u Hrvatskoj odluka njihove vlade nije jasna. Letovanje se preko noći zakomplikovalo za italijanske turiste koji odmaraju u Hrvatskoj, a kojih je trenutno oko 46.000.

Foto: Depositphotos/ ah_fotobox
Foto: Depositphotos/ ah_fotobox

"Čudi me, jer mislim da imamo previše slučajeva u Italiji. Ne znam sada tačno kako je u Hrvatskoj, ali mislim da ste imali relativno malo slučajeva u odnosu na Italiju", rekla je jedna Italijanka.

Boris Žgomba, predsednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, govori kako mu nije jasno zašto je Italija povukla ovakav potez.

U Istri i na Kvarneru trenutno se odmara oko 30.000 italijanskih turista, što su dve trećine njihovog ukupnog broja u zemlji.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da ga ta odluka lično žalosti.

"Mislim da nismo tako loši u epidemiološkom smislu, pogotovo oni znaju koje su regije u Hrvatskoj više podložne, koje su manje. Istra je potpuno sigurna regija za njih, i Primorsko-goranska i veći dio celog priobalja. Prema tome nas žalosti zato što ce to komplikovati celu situaciju oko turizma i definitivno nije dobra", rekao je Kozlevac danas u HRT-ovoj emisiji Regionalni dnevnik, dodavši da se ne može oteti utisku da postoje još neki razlozi za tu odluku.

"Pretpostavljam da su to turistički. Hrvatska je hit ove sezone, turizma je tu puno, paralelno se borimo s virusom, usešno, manje uspešno, uspešno. Prema tome, verovatno ce i tu biti poneki razlog", rekao je Kozlevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2186 idi na stranu