Izvor: cdm.me

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša izjavio je danas da će Crna Gora od sutra otvoriti granice sa Srbijom.

"Crna Gora će od sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Kosovom, Severnom Makedonijom, i zemljama Zapadne Evrope", najavio je Mugoša, prenosi portal Cdm.me, te dodao da se u ovim zemljama poboljšava epidemiološka situacija sa koronavirusom.

On je kazao da će danas biti održana elektronska sednica Nacionalnog koordinacionog tela, na kojoj će biti definisani načini ulaska u Crnu Goru iz pomenutih država.

Kako prenose podgoričke Vijesti, on je rekao da će za ulazak u Crnu Goru najverovatnije biti potreban negativan PCR test ili serološki elisa test.

Mugoša je rekao da je ta država ušla u fazu u kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

"U fazi smo poravnavanja krive, očekujemo da se spušta niže. Situacija je odraz našeg ponašanja. Svi mi zajedno u ovom času ne ponašamo se dovoljno odgovorno", kazao je Mugoša.

Prema njegovim rečima, odlučeno je da se otvore granice sa ovim zemljama na zahtev turističke privrede.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.