Izvor: B92

Bogutovačka banja, poznata i kao "raj za živce" ili neuro-banja, ušuškana na obroncima planine Troglav na dvadesetak kilometara jugozapadno od Kraljeva, ovog leta beleži mnogo veću posećenost nego prethodnih godina.

"Znali smo da je interesovanje za boravak u Bogutovačkoj banji veliko, kako kod naših gostiju tako i onih iz inostranstva. Međutim, i kad je banja počela sa radom i gosti i mi smo strepeli da ne dođe do zaraze, iako smo preduzeli sve epidemiološke mere da predupredimo neželjene posledice. Svakodnevno smo vršili potrebne dezinfekciju objekta, ulaznih vrata, prostora oko zgrade i kupatila kako bi zaštitili zdravlje gostiju što nam je bilo najvažnije", kaže Marjan Banjanac jedan od zakupaca kupatila u Bogutovačkoj banji.

Foto: Rina

Ovu turističku sezonu dočekala je u mnogo lepšem ruhu nego svih pet prethodnih godina. U zakup je uzeto zapušteno i oronulo banjsko kupatilo, za kratko vreme urađena je potpuna rekonstrukcija i ženskog i muškog kupatila što je omogućilo odlične uslove za kupanje i lečenje gostiju.

Pored mera na održavanju higijene u objektu i njegovom okruženju, kao i dezinfekciji, dobrim rasporedom i povećanim brojem ulazaka u bazen u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni obezbeđena je fizička distanca korisnika i u bazenu.

"Zahvaljujući svim preduzetim merama od početka sezone sve do sada nismo imali nijednog inficiranog gosta čime se ponosimo i što nam predstavlja veliko zadovoljstvo. U svemu tome gosti su pokazali veliku disciplinu i i spremnost za saradnju. Koliko znam, nemamo obolelih ni među meštanima. To je najbolja reklama i preporuka za ubuduće i dolazak novih gostiju", zadovoljno ističe Marjan Banjanac.

Zbog epidemije koronavirusa tokom proleća i leta u čuvenom "raju za živce", nije bilo gostiju iz inostranstva ali ako situacija dozvoli u septembru se očekuje njihova velika poseta. Interesovanje je iznad svih očekivanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.