Ilustracija/Foto: depositphotos/trgowanlock
Ilustracija/Foto: depositphotos/trgowanlock

Karantin za turiste koji se vraćaju iz Hrvatske? Situacija se pažljivo prati

Podeli

Britanske vlasti pomno prate epidemiološku situaciju i posmatraju skok u broju zaraženih u Hrvatskoj, gde obično letuju britanski turisti.

Putnicima koji se vraćaju u Veliku Britaniju iz Belgije, Luksemburga i Hrvatske mogao bi ponovo da bude uveden karantin. Odluku o tome britanske vlasti doneće u ova dva dana, navodi Gardijan.

Stopa zaraze od kovida 19 skoro se utrostručila u Belgiji ovog meseca, sa 5,3 na 15,1 na 100.000 stanovnika, a u Luksemburgu 15 puta je veća po glavi stanovnika nego u Velikoj Britaniji.

Karantin od 14 dana, sličan onima koji su ponovo uspostavljeni turistima koji su se vratili iz Španije prošlog vikenda, mogao bi biti ponovo uveden kasnije ove nedelje za putnike koji u Englesku stižu iz gorepomenutih zemalja ako se putanja povećanja novih slučajeva nastavi.

Hrvatska turistička zajednica izdala je u sredu saopštenje u kojem kaže da je zemlja još "izuzetno sigurna" za turiste kao i da je povećan broj slučajeva uglavnom u istočnim regijama Hrvatske, daleko od popularnih obalskih područja koja naseljavaju turisti.

strana 1 od 998 idi na stranu