Izvor: B92

Popularne destinacije širom sveta pokušavaju da oporave ekonomiju, pa nude posebne aranžmane turistima kako bi ih privukli u novoj eri putovanja. Odlučile su se za različite strategije.

Tako, na primer, Uzbekistan plaća turistima odštetu od 3.000 dolara ukoliko se zaraze koronavirusom tokom boravka u toj zemlji, prenosi CNN Travel.

Kankun, grad na jugoistoku Meksika, pokrenuo je kampanju u kojoj nudi dve besplatne noći smeštaja za svake dve noći koje uplatite. Osim toga, refundiraju i troškove jedne avionske karte kako bi ohrabrili posetioce da dolaze u pratnji.

Hotel kejp Fan na Tajlandu, prvo privatno ostrvsko luksuzno odmaralište Koh Samuija, nedavno je pokrenuo promociju "Kupi 1, Uzmi 1 besplatno" za svoje luksuzne vile sa bazenom.

U Bugarskoj su ležaljke, suncobrani i stolovi na popularnim plažama besplatni.

Sa druge strane, Švajcarska je Geneva Tourism predstavio "Ženevske kutije", gde popusti idu i do 65 odsto.

Kipar koji je ponovo otvorio svoje granice prema odabranim zemljama i obećava da pokrije troškove smeštaja, hrane, pića i lekova za posetioce koji su se tokom boravka na ostrvu zarazili koronavirusom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.