Izvor: B92

Turistkinja iz Srbije koja ja bila u grupi od 85 putnika na Eviji, a koji su vraćeni u Srbiju, prenela je svoje neprijatno iskustvo.

"Bilo je užasno. Krenuli smo četvrtog uveče. Na granici su testirane tri osobe. Kada smo stigli tamo rečeno nam je da smo došli na najsigurnije mesto, kako nam nisu potrebne maske, kako je sve u najboljem redu. Pri ulasku u vilu nije nas dočekao niko. Lokalni vodič nas je odveo do soba i to je to", počinje svoju priču turistkinja.

"U sredu smo se vratili sa plaže oko dva sata i u sobi nas je dočekala poruka, ubačena ispod vrata, u kojoj je pisalo kako je jedan putnik iz našeg autobusa pozitivan i kako ne smemo da napuštamo sobe do daljnjeg, i kako će doći da nas testiraju. U šoku smo zvali vodiča koji nam je rekao kako će doći u toku dana. U četvrtak smo, takođe, ostali u sobama. Oko 12h smo odvedeni sporednim ulicama kao gubavci na testiranje. Testiranje su nam odradili ljudi koji se nisu predstavili, niti imali bilo kakvu identifikaciju, karticu ili bilo šta slično. Vratili smo se u svoje sobe. Vodiči su nas snabdevali hranom i pićem", piše ona.

Foto: GettyImages / Astrid Riecken / Stringer

Rečeno im je, kako tvrdi, da će rezultati biti gotovi u petak ujutru, ali to se nije desilo, već im je u petak saopšteno da je odluka gradonačelnika da se vrate kući, bez obzira na rezultate:

"Nikakve informacije nismo dobili o danu polaska. Jutros smo obavešteni da smo negativni lupanjem na vrata i usput obavešteni da se spremimo jer krećemo u 12 sati. Grčki autobus je nas negativne u jednom, i pozitivne u drugom autobusu, odvezao do Grčke granice gde nas je čekao naš autobus. Da ne zaboravim da smo sve vreme imali policijsku pratnju, kao da smo kriminalci, a ne proterani turisti. Ostalo znate, bukvalno smo proveli na moru dva i po dana, i u sobama tri dana. Ostalo nam je propalo. Rečeno nam je kako će nam biti nadoknađeno, ali naravno da niko ne veruje u to. Izvinite ako sam pisala preko reda, svi smo potrešeni i razočarani, pa tako i ja", dodaje ona i ističe da su svi bili ubeđivani da će sve biti u redu kao i to da ovo niko nije očekivao.

"Da ne zaboravim da napišem da rezultate testa nismo dobili u pisanom tragu, samo usmeno od strane vodiča. Jedva čekamo da vidimo šta će se dešavati kada pređemo našu granicu i da li nas u Srbiji čeka karantin", završava svoju priču truristkinja koja je sa dve ćerke boravila na Eviji, a svoje iskustvo iz ovog grčkog letovališta podelila je na Fejsbuk grupi Nikana.gr.

Iako je objavljeno da su svi naši turisti na ostrvu Evija testirani na koronu i da su svi negativni, te da mogu da nastave da uživaju u svom odmoru, pojavile su se informacije o povratku naših putnika.

Najnovija informacija koja stiže sa Evije je ta da se u Srbiju vraćaju svi naši turisti, a ne samo jedna grupa, kako je ranije navedeno. Naime, dve grupe turista iz Srbije deportovane su sa Evije jer je nekoliko naših turista iz dva autobusa imalo pozitivan test na koronu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.