Izvor: B92

Iako je juče objavljeno da su svi naši turisti na ostrvu Evija testirani na koronu i da su svi negativni, te da mogu da nastave da uživaju u svom odmoru, danas su se pojavile informacije o povratku naših putnika.

U srpskim medijama su odjeknule dve potpuno drugačije vesti - da se naši turisti dobrovoljno vraćaju jer ne žele da budu u karantinu, a potom i da su zapravo oni oterani sa Evije.

"Pozdrav svima, upravo deportovani iz Pefkija - Evia, rečeno je da svi naši turisti moraju da napuste ostrvo, završismo letovanje četiri dana ranije", napisala je naša turistkinja uz komentar da je ovo bilo jedno vrlo neprijatno iskustvo.

Direktor "Jute", Aleksandar Senićić otkrio je šta se zapravo dešavalo na ostrvu.

"Dve grupe su u pitanju, ne svi turisti. U obe grupe u autobusima je bilo po nekoliko zaraženih putnika. Oni su smešteni u karantin, a svi ostali su testirani iz ta dva autobusa i svi su bili negativni. Bez obzira što su bili negativni, Grci, odnosno gradonačelnik ostrva, naložili su da svi obavezno idu u karantin 14 dana zato što su bili u istom prostoru sa osobama koje su pozitivne. Putnici su to odbili ne želeći da idu u karantin s obzirom na to da su negativni. Tu je došlo do problema, a onda je krizni štab ostrva naložio da naši putnici moraju da napuste ostrvo ako ne žele u karantin", priča Seničić.

Grupa turista iz Novog Sada će se vratiti jednu ili dve noći ranije.

"Jedna grupa, pretežno iz Novog Sada je maltene završila svoj boravak. Danas će krenuti, jednu ili dve noći ranije nego što je trebalo da se vrate. Dovešće ih Grci do granice sa Bugarskom, tu ih preuzima agencija koja ih je dovela", objašnjava direktor Jute.

Sa druge strane, grupa iz Niša će morati otprilike negde na polovini svog boravka da napusti ostrvo.

"Takođe ih Grci dovode do granica, a agencija ih preuzima. Ostali što su pozitivni ostaju u karantinu u Grčkoj", zaključuje Seničić za telegraf.rs.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.