Foto: GettyImages / Bruna Prado / Stringer
Foto: GettyImages / Bruna Prado / Stringer

Umesto karantina otišla u obilazak grčkog ostrva

Podeli

Grčka je, zbog globalne pandemije, uvela nove protokole, a jedna turistkinja nije ispoštovala pravilo da dok ne stignu rezultati testiranja na koronavirus bude u samoizolaciji. Naime, dok ne stignu rezultati onaj koga testiraju dužan je da bude u samoizolaciji na adresi koja je navedena u PLF obrascu.

Turistkinja iz Rumunije koja je pre nekoliko dana doputovala na odmor na grčko ostrvo Krit i za koju je ustanovljeno da je pozitivna na virus kovid-19, umesto u hotel-karantin otišla je u obilazak ostrva.

Ona je po sletanju na Krit, a po predviđenim protokolima testirana na virus, a zatim prebačena u hotel gde je trebalo da odsedne i gde je trebalo da bude u izolaciji 24 sata dok ne stignu rezultati, prenosi portal Grik riporter.

Međutim kada je stigla, rezervisani hotel je bio zatvoren, zbog čega je otišla u drugi a da o tome nije obavestila vlasti, što je po protokolu morala da uradi.

Kada su stigli rezultati da je pozitivna, zvaničnici su pokušali da je pronađu u prvom hotelu, ali je on bio zatvoren i tek nakon duge potrage uspeli su da joj uđu u trag u pravom hotelu, ali su saznali da je otišla u obilazak ostrva, što je u suprotnosti sa propisima, navodi portal.

Njoj je naređeno da se vrati u hotel, ali je cela priča uznemirila i vlasti i stanovnike ostrva, na kome je otkriveno još dvoje pozitivnih turista koji nisu imali nikakve simptome i koji su odmah prebačeni u hotel karantin u Hersonisosu.

strana 1 od 1026 idi na stranu