Foto: Depositphotos / Kantver
Foto: Depositphotos / Kantver

Seničić: Grčka ukinula avio-saobraćaj sa Srbijom do 15.jula

Podeli

Grčka je danas obustavila avio-saobraćaj sa Srbijom do 15. jula, potvrdio je direktor Jute Aleksandar Seničić i dodao da su shodno toj odluci otkazani i čarter letovi za Grčku.

"Mi smo danas dobili informaciju da je redovna linija sa Atinom obustavljena do 15. jula tako da i čarter letovi neće ići. Osim aviona koji će 11. jula otići po turiste koji su već na Skijatosu", rekao je Seničić u izjavi za Tanjug.

Juta čeka odluku grčkih vlasti za period od 15. jula i u skladu sa tom njihovom odlukom organizovaće avioprevoz.

"Za sada je plan da se sa čarter letovima nastavi u drugoj polovini jula, tačnije 24. jula, ukoliko se ukine zabrana za ulazak srpskih državljana koja je trenutno na snazi", dodao je Seničić.

Autobuski saobaćaj, ako se ukine ta zabrana, mogao bi da krene već 15. jula.

Pojedini mediji su ranije danas objavili da je grčka vlada donela odluku da se od 7. do 15. jula u 23:59 časova ukida redovni aviosaobraćaj između Grčke i Srbije i zabranjuje svaki ulazak srpskih državljana zbog eskalacije epidemije u našoj zemlji.

Pozvali su se na saopštenje grčke Uprave za građansku avijaciju kojem se navodi da jedini izuzetak od te odluke postoji kada je reč o građanima Šengen zone, članovima porodica građana EU, građanima trećih zemalja koji imaju boravak u evropskim zemljama ili Šengen zoni, diplomatskom osoblju i drugim specijalnim slučajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3573 idi na stranu