Izvor: B92

Prvi čarter letovi iz Srbije ka Turskoj sleteli su u ovu zemlju, a u naredne dve nedelje planirano je još najmanje osam čarter letova do turskog letovališta Antalije.

Prvi čarter let nacionalnog avio-prevoznika do Turske obavljen je u nedelju, 5. jula, kada je 144 putnika otputovalo do ove popularne destinacije na Mediteranu.
Avion srpske nacionalne avio-kompanije ponovo je danas poleteo ka Antaliji, dok su naredni letovi u planu 9, 11, 15, 17, 18. i 19. jula.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo u saradnji sa našim partnerima, turističkim agencijama, počeli sa obnovom čarter letova. Pandemija koronavirusa posebno je teško pogodila ovu vrstu putovanja. Znamo da za čarter putovanja, pogotovo tokom letnje sezone, postoji veliko interesovanje putnika", izjavio je viši menadžer agentske i korporativne prodaje u Er Srbiji, Boško Rupić.

Podsetimo, od 15. juna ponovo je uspostavljen avio saobraćaj između Srbije i Turske, kada je "Air Serbia" obavila svoj prvi let, a potom je usledio i prvi let Turkish Airways 21. juna. Takođe od 11. juna granice u Turskoj su otvorene.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.