Foto: depositphotos/prescott10
Foto: depositphotos/prescott10

Egipat uveo novu obaveznu meru: Za ulaz u zemlju neophodan test ne stariji od 48 sati

Podeli

Svima će biti merena i temperatura

"Redovni letovi za Egipat krenuli su juče, 1. jula 2020. godine, a tamošnje vlasti ujedno su objavile i mere za sve koji dođu u tu afričku zemlju. Ipak ono što niko nije očekivao je to da mora da ima negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

"Nacionalni avioprevoznik EgiptAir prevezao je putnike za Evropu, Severnu Ameriku, zalivske zemlje i neke druge arapske zemlje", potvrdio je ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji Amr Aljovali za b92.net, napomenuvši da je u međuvremenu, Air Cairo poslao mejlove tur operaterima i turističkim agentima u Srbiji sa predloženim rasporedom, cenama i propisima.

Egipatsko ministarstvo turizma najavilo je mere predostrožnosti, među kojima je neophodno da putnici na aerodromu pre polaska potpišu deklaraciju i imaju PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma polaska iz zemlje u kojima je SZO proglasio pandemiju. Ministarstvo je takođe izdalo precizna uputstva prilikom ukrcavanja u avione egipatskih avio-kompanija, što podrazumeva obaveznu sterilizaciju pre leta, obavezne maske tokom leta, odvojena mesta za osobe sa hroničnim bolestima, ali i mere po dolasku aviona na aerodrom čije će prostorije biti sterilizovane, a maske obavezne za sve zaposlene, i postavljanje elektronskih prolaza za merenje temperature putnicima.

Popunjenost ugostiteljskih kapaciteta ne sme da pređe 50 odsto. Kretanje unutar tri uprave - Crveno more, Južni Sinaj i Matru nije dozvoljeno.

Muzeji i arheološka mesta se polako otvaraju.

strana 1 od 1016 idi na stranu