Izvor: B92

"Opet je nesporazum u pitanju. Grci su nas ove godine naučili da imamo tu vrstu nesporazuma".

Ovako je na pitanje šta se desilo na graničnom prelazu Evzoni-Bogorodica između Severne Makedonije i Grčke i zašto je na kratko on otvoren za srpske turiste, a ubrzo i zatvoren, odgovorio direktor YUTA Aleksandar Seničić koji je prvim čarter letom danas otputovao na grčko ostrvo Skijatos.

"Tako je bilo i u Bugarskoj prvog dana. Sinoć je taj granični prelaz otvoren za srpske turiste. U međuvremenu je došlo do zamene. Na insistiranje Brisela zatvaraju se te granice pema Sevrnoj Makedoniji, Albaniji i Turskoj. I tu smo mi ostali kolateralna šteta", rekao je on za TV Prva.

Naveo je da su tokom cele noći i jutra naši turisti prolazili potpuno normalno i bez većih problema.

"Od 11 sati imam informaciju da je prelaz zatvoren s obzirom na to da je stiglo obaveštenje da samo nosioci EU pasoša mogu da prođu. Mi se nadamo da će to u toku dana biti ispravljeno", poručio je Seničić, koji je dodao da nema nijednog zaraženog srpskog turiste u Grčkoj.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.