Foto: Depositphotos / IgorVetushko
Foto: Depositphotos / IgorVetushko
|

Grčka popušta mere

Podeli

Zemlja postepeno ublažava ograničenja, pa će u skladu sa popuštanjem mera, automobili i taksi službe moći da prevoze tri putnika umesto jednog, izuzimajući šofera, navodi se u novoj zajedničkoj ministarskoj odluci.

Bioskopi, kockarnice i letnji kampovi za decu, od danas, ponovo su otvoreni u Grčkoj, piše portal Katimerini.
Bioskopi na otvorenom već nekoliko nedelja primaju posetioce, ali ovo će biti prvi put da će zatvoreni bioskopi moći da rade od kada je u martu uvedeno vanredno stanje.

Takođe u skladu sa popuštanjem mera, automobili i taksi službe ce sada moći da prevoze tri putnika umesto jednog (bez vozača), navodi se u novoj zajedničkoj ministarskoj odluci. Privatni automobili sa do sedam mesta moći će da prevoze tri putnika, dok će oni sa osam ili devet sedišta moći da imaju pet, izuzimajući šofera, a isto će se odnositi i na kombije.

Upotreba maske za lice obavezna je u taksiju i za vozača i za putnike, a novčana kazna u iznosu od 150 evra biće izdata vozaču vozila i putnicima u slučaju kršenja.
Novo pravilo primenjivaće se do 12. jula, kada će mere biti preispitane.

Zahvaljujući strogim merama koje je uvela kako bi usporila širenje pandemije, Grčka je zabeležila nisku stopu zaraze koronavirusom.
Grčka je u nedelju prijavila da nema novih smrtnih slučajeva kao i svega 10 novih slučajeva zaraze, što je ukupno 191 smrtni slučaj i 3.376 potvrđenih slučajeva.

Zemlja postepeno ublažava ograničenja, pa će tako u sredu na regionalnim aerodromima širom zemlje biti dozvoljeni međunarodni letovi. Trenutno turisti mogu da lete samo u Atinu ili severni grad Solun.

strana 1 od 921 idi na stranu