Izvor: B92

Slovenački infektolog i koja je i član vladine savetodavne grupe za kovid-19, Bojana Beović, rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenačke turiste.

U razgovoru za mariborski "Večer" Beovićeva je navela da se slovenačka vlada sastala kako bi se raspravljalo o novim merama za pripremu odbrane od drugog talasa koronavirusa, a jedna od tema rasprave bila je Hrvatska, prenosi Jutarnji list.

"Virus se razbuktao u celoj državi i obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uslov da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slede nova ograničenja", rekla je dr Beović.

Prema njenim rečima jedan od najgorih mogućih scenarija jeste da se broj zaraženih u dve nedelje može povećati za čak četiri puta:

"Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebalo da razmotrimo zatvaranje granice sa Hrvatskom za naše turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi talas epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postaćemo opasni i za druge zemlje”, navela je ona.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.