Foto: depositphotos, IuliiaVerstaBO
Foto: depositphotos, IuliiaVerstaBO

Crnogorsko primorje kao "mesto duhova", meštani pesimistični: "Nema turista, nema nikoga"

Podeli

Prognoze za turizam u Budvi i Baru, dva verovatno najpoznatija letovališta u Crnoj Gori, veoma su pesimistične.

Leto već počinje, a u metropoli crnogorskog turizma, Budvi, boravi svega hiljadu i po gostiju. U zemlji ih je ukupno nešto preko pet i po hiljada, što je za 92% manje nego u istom periodu prošle godine.

Kako kažu ugostitelji, porez je ostao isti kao da je i svaka druga turistička sezona, a kako kažu meštani, sve je obavijeno velom neizvesnosti.

Što se Bara tiče, u kafićima i restoranima, stolice su prazne. Po koji meštanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Cene su na prošlogodišnjem nivou, a ugostitelji i tamo tvrde da za sada posluju u minusu.

"Turista ima vrlo malo, uglavnom su zastupljeni domaći turisti. Predsezonu smo faktički izgubili, očekujemo da nešto bude tokom jula i avgusta", kazao je ugostitelj Adel Bećović.

I u Starobarskim suvenirnicama i prodavnicama je slična situacija, s tim što još uvijek nesu otvorene sve radnje koje posluju sezonski.

"Ne dešava se ništa. Možda vikendom, subotom i nedeljom dođu naši sugrađani iz Bara. Zatvoreno je sve, čekamo otvaranje granica", rekao je trgovac Remo Beharović.

"Umereni smo optimisti. Ne možemo očekivati rezultate koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Za to će trebati sigurno jedan duži vremenski period", istakao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1922 idi na stranu