Izvor: B92

Zahtevi za putovanja mogu biti komplikovana za praćenje pod normalnim okolnostima, a kamoli u doba koronavirusa, gde se čini da se pravila iz dana u dan menjaju.

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) ima korisnu mapu propisa o putovanjima tokom pandemije koronavirusa, koja vam omogućava pregled ograničenja po zemljama.

Ovaj resurs je takođe razvijen na osnovu partnerstva sa avio-kompanijama i bližih odnosa sa vladinim agencijama širom sveta, što znači da obično sadrži najsvežije informacije.

Naravno, postoji izjava o odricanju odgovornosti da, iako se informacije neprestano ažuriraju, IATA ne može da garantuje tačnost informacija, s obzirom na to koliko se brzo odvija situacija, tako da ne bi trebalo da koristite ovu mapu kao jedini resurs. Uvek proverite informacije ali i posetite zvanične turističke veb stranice za više detalja.

Zanimljivo je da prema ovoj mapi, Meksiko i Srbija nemaju jasna ograničenja ili propise.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.