Izvor: Tanjug

Kipar je obećao da će platiti troškove svakoga ko bude pozitivan na koronavirus dok je na odmoru u toj ostrvskoj državi, prenosi AP.

Vlada Kipra saopštila je da će pokriti troškove smeštaja, hrane, pića i lekova za pacijente obolele od kovida 19 i njihovih porodica. Pacijenti će morati da plate samo vožnju taksijem do aerodroma kada se budu vraćali kućama. Podsetimo, Kipar uskoro otvara granice za pojedine države.

Bolnica sa 100 ležajeva biće odvojena za strane putnike koji budu pozitivni na koronavirus, a za pacijente koji budu u kritičnom stanju biće rezervisano 112 ležajeva na intenzivnoj nezi sa 200 respiratora.

Poseban "karantinski hotel''' sa 500 soba biće rezervisan za članove porodica pacijenata. Ove informacije objavljene su u pismu koje je upućeno vladama, avio-kompanijama i turističkim operaterima.

U pismu su navedeni strogi zdravstveni i higijenski protokoli koji će biti na snazi na Kipru. Turizam učestvuje sa 13 odsto u ekonomiji ove ostrvske zemlje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.