Foto: Depositphotos/ loriklaszlo
Foto: Depositphotos/ loriklaszlo

Hrvatska objavila obrazac za turiste: Tražiće vam ove informacije da biste ušli u zemlju

Podeli

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je na svojim stranicama deo s pitanjima i odgovorima za sve koji žele ući u ovu državu. Osim pitanja i odgovora, dostupan je i obrazac preko kojeg se može postaviti pitanje MUP-u, a vezano je za ulazak u Hrvatsku.

“Od danas, 21. maja 2020. godine svi strani državljani koji nameravaju da uđu u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mestu", navodi MUP Hrvatske, a prenosi "Indeks".

MUP je izdao i obaveštenje o tome šta je potrebno turistima koji imaju rezervisan turistički smeštaj na teritoriji Hrvatske.

Potrebno je imati potvrdu rezervacije smeštaja u smeštajnom objektu, koji uključuje:

- Potvrdu rezervacije smeštaja svih pružatelja usluge smeštaja/sve vrste smeštaja

- Ugovor o zakupu u kampu

- Ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma

- Potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma

- Vaučer putničke agencije i drugih.

Foto: Depositphoto/ anatema
Foto: Depositphoto/ anatema

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresovane stranke, s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li regulisan status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prelaz, ime graničnog prelaza na kojem planira ulazak i razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mesto na koje se zainteresovani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

"Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem se usmerava na navedenu stranicu, na kojoj može da odabere jedan od ponuđenih jezika i pronaći odgovor ili nam se obratiti putem on-line obrasca”, dodaju iz MUP-a.

Pitanjima i obrascu možete pristupiti na ovom linku.

strana 1 od 1584 idi na stranu