Izvor: B92

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio je da će turistička sezona u Grčkoj zvanično početi 15. juna.

U televizijskom obraćanju, Micotakis je saopštio i da će međunarodni letovi ka turističkim odredištima ponovo krenuti od 1. jula.

Kako je najavljeno, medicinari će uzimati uzorke za testove na koronavirus na grčkim aerodromima i zato je odlučeno da nema potrebe za testiranjem pre dolaska u Grčku.

Takođe, neće biti ni 14-dnevnog karantina za putnike koji dođu u Grčku.

"Naši posetioci će proći uzorkovanje i naš opšti zdravstveni protokol koji, međutim, neće zaseniti ni naše sunce, niti prirodne lepote Grčke", naglasio je grčki premijer.

Grčki ministar turizma Haris Teoharis rekao je da će se najpre vraiti letovi na međunarodni aerodrom u Atini i to već od 15. juna, ali će se na kraju proširiti na sve aerodrome od 1. jula.

Prvi turisti će biti iz zemalja gde epidemiološki podaci ohrabruju i spominje se Balkan i zemlje severne Evrope.

Teoharis je rekao da će vlasti povećati zdravstveni kapacitet nekoliko turističkih destinacija u vidu većeg broja testova i lekara, kao i operativnim planom za zbrinjavanje mogućih infekcija (hotelski lekar, karantinska područja i prebacivanje u zdravstvenu ustanovu).

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.