Foto: Depositphoto/		lightpoet
Foto: Depositphoto/ lightpoet

Kako će putovanja izgledati posle koronavirusa?

Podeli

Kako su restrikcije kretanja širom sveta sve veće, teško je zamisliti kako će putovanja izgledati kada one budu ukinute.

Globalna pandemije koronavirusa posebno je pogubna za turističku industriju, ali ona se oporavila od prošlih kriza i eksperti veruju da će to biti slučaj ponovo, piše CNN.

"Ljudi se nisu promenili i još uvek žele da putuju, ali će nužno biti mnogo oprezniji u vezi sa tim šta rade", izjavio je Adam Blejk, profesor ekonomije i šef istraživanja na odeljenju za turizam i ugostiteljstvo na Univerzitetu Bormut u Velikoj Britaniji.

"Neće im biti dovoljno samo uveravanje da je sigurno da se putuje, već će morati da vide i stvarne fizičke promene da bi putovanje bilo sigurnije", dodao je on.

Za sada ne znamo kada će ili kako proći pandemija, ali kada se kriza sa javnim zdravljem poboljša, da bi se putnici ponovo pokrenuli moraće da dođe do pada cena, kažu analitičari.

Putnike koji vole kristarenja dočekaće vrlo niske cene kada kruzeri krenu ponovo da posluju, izjavio je Kristofer Anderson, profesor biznisa na Univerzitetu Kornvel za hotelijerstvo u Njujorku.

Izazov će biti u privlačenju novih putnika za krstarenje, što će biti od suštinskog značaja za opstanak, rekao je on, nakon globalnih naslova o izbijanju koronavirusa na brodovima, ograničenjima putovanja i uskraćivanju iskrcavanja u lukama.

"Svi, bilo da se radi o krstarenju, prenoćištu ili hotelima, moraće da promene način na koji nadgledaju i čiste okruženje sa kojim su potrošači u kontaktu kako bi gostima povećali nivo komfora", rekao je Anderson.

strana 1 od 725 idi na stranu