Izvor: B92

Akcija podele vaučera za odmor u Srbiji nastavljena je danas, a građani će ponovo moći da podnose prijave za korišćenje vaučera u poslovnicama Pošte širom Srbije, potvrdili su u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlada Srbije je, kako se podseća, prošle sedmice donela odluku o izdvajanju 300 miliona dinara za dodatnih 60.000 vaučera, što će omogućiti da se nastavi akcija podrške domaćem turizmu, koja je istovremeno i mera da se nadomesti očekivano mani broj turista iz Kine, zbog epidemije koronavirusa.

Iz ministarstva navode da je od 1. januara do 12. februara podeljeno 100.000 vaučera, koliko je prvobitno i bilo predviđeno za ovu godinu. Građanima, koji žele da se uz pomoć vaučera od 5.000 dinara odmaraju u Srbiji, na raspolaganju je 1.416 ugostiteljskih objekata.

Najtraženije destinacije za odmor uz vaučere su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Banja Vrujci, Divčibare, Prolom Banja i Lukovska Banja.

Od kada je počela akcija, 2015. godine, država je podelila 472.000 vaučera, piše Beta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.