Foto: depositphotos/ IrinaDance
Foto: depositphotos/ IrinaDance

TOB u Tel Avivu: Da li je Beograd poželjna destinacija za izraelske turiste?

Podeli

Turistička organizacija Beograda je promovisala ponudu na sajmu turizma u Tel Avivu, gde je stanovništvo veoma zainteresovano za kratki odmor, kulturu, festivale i druge atrakcije u Beogradu.

Tokom sajma na štandu Srbije je održan veliki broj poslovnih sastanaka sa tur-operaterima, agentima, organizatorima putovanja, kao i novinarima i blogerima zainteresovanim da promovišu Beograd i Srbiju izraelskoj publici.

Štand je posetio i Milutin Stanojević, ambasador u Izraelu, koji je kazao da je Izraelcima izuzetno važna gostoprimljivost koju oni u našoj zemlji osećaju. Na štandu je priređen i happy hour na kom su poslovni posetioci degustirali srpsku rakiju i vina.

Početkom prošle godine najznačajniji izraelski portal o putovanjima Lametayel je preporučio Beograd kao destinaciju koju treba posetiti u 2019. godini, što je rezultiralo time da su se gosti iz ove zemlje sa oko 76 hiljada ostvarenih noćenja ponovo našli na top-10 listi u Beogradu.

Kako bi informacije o Beogradu došle do što većeg broja potencijalnih izraelskih turista, Turistička organizacija Beograda je nedavno realizovala marketing kampanju na društvenim mrežama na hebrejskom jeziku, koju je videlo oko 1.400.000 korisnika.

Onlajn kampanja će biti nastavljena i u ovoj godini, posebno tokom letnje sezone i narednih zimskih novogodišnjih praznika.

Imajući u vidu da je u pitanju tržište sa velikim potencijalom rasta, Turistička organizacija Beograda će i u ovoj godini nastaviti sa organizacijom studijskih putovanja za izraelske turoperatore i novinare u saradnji sa TOS i nacionalnom avio kompanijom Er Srbija, a planiraju se posebni promotivni dogadjaji namenjeni izraelskoj turističkoj privredi.

IMTM je jedini i najznačajniji sajam turizma u Izraelu koji je ove godine održan 26. put, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Izraela. Sajam je mesto susreta za umrežavanje predstavnika medjunarodne turističke industrije, sa fokusom na izraelske turiste koji ostvare oko 4.000.000 visokobudžetnih putovanja godišnje.

strana 1 od 1385 idi na stranu