Izvor: B92

Severnokorejski lider Kim Džong Un otvorio je novo skijalište i planinsko odmaralište Jangdok i pohvalio vojnike čiji rad vodi ljude ka modernoj civilizaciji.

Kim je presekao traku na ceremoniji otvaranja rekreativnog skijaškog centra Jangdok, koje je namenjeno za, kako je rekao, uživanje u visokom nivou civilizacije u socijalizmu. On je pohvalio i vojnike zato što su izgradili "čudesnu i savršenu građevinu", koja se uklapa u nastojanja vladajuće partije da povede ljude ka modernoj civilizaciji, javili su državni mediji.

Državna televizija prikazala je snimke odmarališta sa hotelima crvenih krovova, izvorima termalne vode i parkom za jahanje konja. Hiljade vojnika i građana mahalo je zastavama, a Kima su pozdravila i deca, prenosi AP.

Odmaralište Jangdok, čija je izgradnja počela prošle godine, jedan je od najvećih Kimovih razvojnih projekata, zajedno s još jednim planinskim centrom u gradu Samdžijonu i letnjom turističkom destinacijom u priobalnom gradu Vonsanu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.