Izvor: B92, AP

Havasu vodopad tirkiznoplave boje, jedna od prirodnih atrakcija zbog koje turisti rado obilaze Supai u Velikom kanjonu u Arizoni, pretvoren je u blatnjavu, smeđu baru, a razlog tome su velike poplave koje su pogodile ovo područje.

U bujici vode niko nije povređen, ali će svakako biti provereno područje od 16 kilometara u rezervatu plemena Havasupai. U kampu u blizini vodopada bilo je oko 170 osoba kada je voda počela da nadolazi i svi su rekli da je nivo vode u potoku koji tuda prolazi porastao za pola metra, piše AP.

Kroz nekoliko sati kiša je prestala, a voda protekla ostavivši za sobom vodopad čokoladne boje. Šteta koja je naneta nije poznata, a područje je zatvoreno za ovu turističku sezonu.

U ovoj oblasti su poplave česta pojava, a turistima nikada ne dosadi da posmatraju kako se čista plava boja pretvara u smeđu nakon kiše i kako ponovo nakon toga postaje čista.

"Jedinstven je osećaj posmatrati tirkiznoplav,a potom braon vodopad i sve to nekoliko sati. To je podsetnik da moramo da imamo poštovanje prema prirodi, a posebno prema vodi. To je prosto sila", rekla je Mendi Ogastin, turistkinja koja je boravila u kampu kod vodopada.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.