Ilistracija/Foto: depositphotos/ aapsky
Ilistracija/Foto: depositphotos/ aapsky

Milioni putnika "zaglavljeni": Zbog snežne oluje odloženo više od 7.000 letova

Podeli

Na hiljade letova je otkazano, pa su milioni koji su krenuli da se vrate kući posle produženog vikenda radi Dana zahvalnosti ostali zaglavljeni na "pogrešnom" mestu. Ovo je prva značajna snežna oluja u sezoni, pa je, osim avionskog, zatvoren i drumski saobraćaj širom SAD.

Oluja, koja je počela na zapadnoj obali nekoliko dana uoči Dana zahvalnosti, potrajaće do utorka, kažu meteorolozi, prenosi Njujork tajms.

Prema portalu "Flight Aware", tokom nedelje je otkazano 800 letova u SAD, dok je više od 7.100 letova odloženo ili je kasnilo, što je zakomplikovalo i povratak kući putnicima koji su, tradicionalno, putovali tokom Dana zahvalnosti.

Više stotina letova otkazano je u Čikagu, San Francisku, Njuarku i Bostonu.

Ilustracija/Foto: depositphotos/ SergeyNivens
Ilustracija/Foto: depositphotos/ SergeyNivens

Letovi su kasnili i do četiri i po sata na međunarodnom aerodromu u San Francisku, dok je avion avio-prevoznika "Delta" skliznuo s piste nakon sletanja u Bafalu, u saveznoj državi Njujork.

Letovi sa aerodroma u Bostonu, Nju Džersiju, Filadelfiji i Njujorku kasnili su i po nekoliko sati zbog lošeg vremena.

U Njujorku je u nedelju padala ledena kiša, zbog koje avioni nisu mogli da polete na vreme sa aerodroma JFK i La Gvardija.

Međutim, tokom dana se situacija stabilizovala, pa je uveče samo njujorški aerodrom La Gvardija prijavio kašnjenja letova zbog lošeg vremena, pišu američki mediji.

strana 1 od 568 idi na stranu