Foto:depositphotos/ rvrphotos@gmail.com
Foto:depositphotos/ rvrphotos@gmail.com

Neobičan italijanski gradić iza čijih balkona se krije umetnost

Podeli

Neobičan spoj starog i novog. Gradić u kojem se hipsterski ateljei kriju iza neobičnih zidova.

Na sat od Rima nalazi se mesto koje je neobična mešavina hipi-komune i grada duhova. Pitoreskni krajolik i ekscentrično stanovništvo u Kalkatu privlači putnike u lovu na neobične destinacije.

Čak je položaj na litici ekstreman, pa je u tridesetim godinama prošlog veka italijanska vlada pokrenula inicijativu preseljenja stanovništva. U šezdesetim godinama je Kalkata privukla umetnike, hipike i alternativce koji su u srednjovekovnom mestu pronašli novi dom.

I danas je to jedinstveno mesto u Italiji ispunjeno ljupkim ateljeima i malim radnjama sa ručno rađenim predmetima kojima ne nedostaje kreativnosti. Neki od dućančića nalaze se u porodičnim kućama, a jedino ulazna vrata ili bajkoviti balkoni odaju da se radi o umetničkim oazama.

Neobičnom izgledu doprinose i kuće koje izviru iz litica, kao i spratovi neobičnih kuća koji deluju kao da ih je dete naslagalo jedne na druge, a deli ih lavirint kamenih uličica.

Odlučite li da posetite taj romantični, hedonistički grad na vulkanskom brežuljku, ponesite dovoljno gotovine kako biste se mogli cenkati za rukotvorine u ateljeima, a nemojte propustiti ni autentična italijanska jela, piše “Pun kufer“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3914 idi na stranu