Izvor: B92

Od napuštenih zgrada i razrušenih zidova on čini umetnost koja stvara iluziju.

Pored njegovih radova ne može samo da se prođe, naprosto teraju na to da se zastane, zagleda i zapita kako je umetnik to uspeo da izvede.

Rodrigo Migel Sepulveda Nunes živi u gradu Vila Franka de Šire u Portugalu, uličnom umetnošću se bavi već 20 godina, a sada na veoma originalan način ostavlja svoj potpis svuda po ovom gradu.

Upijao je znanje, eksperimentisao je raznim tehnikama, probao je sa uljem i akvarelom, sa animacijom i digitalnim crtanjem, dok nije našao način na koji će od napuštenih zgrada napraviti umetničko delo i na taj način ulepšati grad.

On slika po napuštenim zidovima u obliku svog nadimka, a to radi toliko verodostojno da deluje kao da su u pitanju rupe u zidovima.

Njegov rad je “probio zidove“ ka ozbiljnim firmama koje su ga, videvši njegovu umetnost, odmah zaposlili da radi njihove kampanje. Opel, Benfika, ali i Crveni krst su ga angažovali zbog njegove sposobnosti da posmatra i kreira na jedinstven način.

Bio je deo mnogih festivala i galerija u kojima je ostavio svoj trag i oduševio zaljubljenike u umetnost, piše "Pun kufer".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.