foto: vlad_star/depositphphotos
foto: vlad_star/depositphphotos

Inspekcija "češlja" ugostitelje: Zapečatili 20 objekata i četiri kupališta

Podeli

Turistička inspekcija je od početka letnje sezone u Crnoj Gori zapečatila 20 ugostiteljskih objekata i četiri kupališta, a u polovini od oko četiri hiljade kontrola je utvrdila određene nepravilnosti, izjavila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Ona je za Novu M dodala da je po osnovu tih nepravilnosti izdato 1.724 prekršajna naloga u iznosu od 850.790 evra. Svetlana Šljivančanin je istakla da je zbog rada bez odobrenja Turistička inspekcija ove sezone izrekla kazne u iznosu od oko 50.000 evra.

Navela je da su značajne nepravilnosti uočene i u delu organizacije spasilačke službe na plažama, prenosi Investitor.me.

"Zakonom je predviđeno da tokom jula i avgusta na plažama na svakih 50 metara postoji po jedan spasilac. Mi sada imamo oko 600 licenciranih spasilaca što znači da to nije dovoljno da pokrijemo sva kupališta", kaže Šljivančaninova i dodaje da je zbog nepoštovanja ovog pravila izdato 128 prekršajnih naloga u iznosu od 75.200 evra.

Najlepše luke sveta u borbi sa brodovima

Iako su kruzeri sve popularniji zbog drugačijeg načina obilaženja i posmatranja turističkih destinacija, postoje gradovi u koje dolazi toliko mnogo brodova da su počeli da ih uništavaju.

strana 1 od 27 idi na stranu