Izvor: B92

U sve više restorana u Beču moguće je rezervisati mesto samo na ograničeno vreme.

Naime, u određenim lokalima sto se može dobiti samo na sat i po pomoću tzv. vremenskih slotova (time slots). Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani, pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju za barom. Osim toga, vreme se ograničava i tokom praznika, kada lokali očekuju veći broj gostiju.

Foto: Promo

Predsedavajući odeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore Peter Dobak objašnjava da je ovaj sistem "tipična posledica digitalizacije“.

Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili putem telefona, danas je već prilikom digitalne rezervacije jasno naznačeno maksimalno vreme boravka u restoranu.

"Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promene makar dve različite grupe gostiju“, zaključuje Dobak.

Foto: Promo

Zato, kada se nađete u Beču, imajte na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene. Ukoliko želite da sedite duže, preporučuje se da izaberete kasniji termin.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.